1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 360g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 222g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 120g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 50g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 50ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 40g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Szczypiorek | 5g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól biała | 4g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |