Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 4g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Brokuły | 120g |
1,80 zł
(7,49 zł) |
|
Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
Cukinia | 420g |
4,20 zł
(8,49 zł) |
|
Curry | 6g |
0,41 zł
(1,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 565g |
3,95 zł
(6,99 zł) |
|
Kalafior | 120g |
2,00 zł
(9,99 zł) |
|
Kiełki brokuła | 32g |
3,19 zł
(4,99 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 24g |
2,10 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 90g |
1,65 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
Papryka czerwona | 350g |
6,41 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 80g |
8,88 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pierś z indyka | 200g |
4,83 zł
(14,49 zł) |
|
Pomidory | 510g |
2,71 zł
(3,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
Tuńczyk w oleju | 170g |
5,50 zł
(5,99 zł) |
|
Tuńczyk w wodzie | 60g |
2,47 zł
(6,99 zł) |