Darmowa dieta 2200 kcal nr 10130



Śniadanie


Kanapki z pastą z makreli i ogórkiem (wersja cięższa)
532 kcal
Łączna waga porcji: 482g.

B: 26.37 g T: 13.99 g W: 83.69 g (BŁ: 15.39 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

17   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.



Drugie śniadanie


Cukinia z pesto
341 kcal
Łączna waga porcji: 412g.

B: 8.16 g T: 27.98 g W: 16.82 g (BŁ: 4.25 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

21   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cukinię kroimy w plastry i podsmażamy na patelni (bez tłuszczu). Smarujemy pesto i posypujemy kiełkami.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   33

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podwieczorek


Koktajl z bananem i szpinakiem
267 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 11.8 g T: 5.86 g W: 44.4 g (BŁ: 4.99 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

46   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość blendujemy.


Kolacja


Makaron z fasolką i pomidorami
370 kcal
Łączna waga porcji: 338g.

B: 11.63 g T: 16.15 g W: 48.68 g (BŁ: 7.79 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

44   17

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Fasolkę gotujemy na parze ok. 10 minut.
  2. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, al dente.
  3. Pomidory sparzamy, zdejmujemy skórkę i kroimy w drobną kostkę.
  4. Wsypujemy całość do jednego garnka, dodajemy oliwę, bazylię, sól i pieprz, a następnie mieszamy.

 


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2174 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 76.34 g
Tłuszcz: 89.01 g
Węglowodany: 289.92 g (w tym błonnik: 41.66 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bazylia świeża 6g     0,48 zł (7,99 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 140g     1,33 zł (3,79 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Cukinia 300g     3,00 zł (8,49 zł)
Fasola szparagowa 200g     2,44 zł (5,49 zł)
Kiełki brokuła 32g     3,19 zł (4,99 zł)
Makaron penne (pełnoziarnisty) 100g     1,12 zł (4,49 zł)
Makrela, wędzona 70g     1,68 zł (5,99 zł)
Mleko krowie 1,5% 250ml     0,87 zł (3,49 zł)
Mleko migdałowe 300g     3,15 zł (10,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 120g     1,50 zł (4,99 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 30g     0,21 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 30g     1,32 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 80g     8,88 zł (9,99 zł)
Pomidory 340g     1,81 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Sałata 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Szpinak 50g     1,00 zł (3,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)



×