Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Całość wsypujemy do miski, zalewamy jogurtem i posypujemy cynamonem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 440g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 30g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 15g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |