Darmowa dieta 2200 kcal nr 80729



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Kanapka z masłem, żółtym serem i pomidorem
495 kcal
Łączna waga porcji: 225g.

B: 20.82 g T: 22.86 g W: 57.06 g (BŁ: 9.54 g)

Wegetariańskie  

81   7

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - plaster pomidora.


Obiad


Wegańskie naleśniki
664 kcal
Łączna waga porcji: 313g.

B: 18.38 g T: 25.03 g W: 96.33 g (BŁ: 9.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Wegetariańskie   Wegańskie  

17   34

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.

2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2155 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wegetariańskie  

Wartości odżywcze:


Białko: 59.63 g
Tłuszcz: 73.01 g
Węglowodany: 335.35 g (w tym błonnik: 37.8 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 105g     0,99 zł (3,79 zł)
Cukier trzcinowy nierafinowany 30g     0,33 zł (5,49 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mleko migdałowe 300g     3,15 zł (10,49 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Mąka pszenna pełnoziarnista 240g     1,20 zł (4,99 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej kokosowy 10g     0,50 zł (11,99 zł)
Olej rzepakowy 40g     0,28 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Proszek do pieczenia 15g     0,38 zł (0,75 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Ser żółty królewski light 45g     1,53 zł (4,59 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Sól biała 2g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×