Darmowa dieta 2300 kcal nr 35615



Śniadanie


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

74   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Drugie śniadanie


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
315 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 7.95 g T: 7.37 g W: 59.91 g (BŁ: 10.5 g)

Wegetariańskie  

44   29

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Obiad


Naleśnik z dżemem
692 kcal
Łączna waga porcji: 252g.

B: 13.92 g T: 25.81 g W: 102.36 g (BŁ: 2.36 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

105   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Kanapka z masłem, żółtym serem i pomidorem
495 kcal
Łączna waga porcji: 225g.

B: 20.82 g T: 22.86 g W: 57.06 g (BŁ: 9.54 g)

Wegetariańskie  

81   7

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy masłem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek sera.
  3. Na ser - plaster pomidora.


Kolacja


Zupa szparagowa z kurczakiem
345 kcal
Łączna waga porcji: 642g.

B: 54.66 g T: 9.35 g W: 13.1 g (BŁ: 4.31 g)

Bezglutenowe  

15   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Kurczaka czyścimy, kroimy w kostkę i gotujemy w bulionie z umytymi i pokrojonymi szparagami i groszkiem. 2. Gdy mięso będzie miękkie, dodajemy cebulę, majeranek i parmezan (zostawić trochę, do posypania gotowej zupy). 3. Doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. 4. Podajemy na talerzu, posypane resztą parmezanu.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2314 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 108.65 g
Tłuszcz: 85.87 g
Węglowodany: 292.64 g (w tym błonnik: 28.16 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bulion warzywny 250g     27,30 zł (27,96 zł)
Cebula 25g     0,06 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Cukier 15g     0,04 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 150g     2,30 zł (4,29 zł)
Filet z piersi kurczaka 200g     3,48 zł (8,69 zł)
Groszek zielony 30g     0,47 zł (6,99 zł)
Jaja kurze całe 100g     0,70 zł (6,99 zł)
Majeranek suszony 1g     0,20 zł (1,79 zł)
Masło 15g     0,37 zł (4,99 zł)
Mąka pszenna typ 500 120g     0,36 zł (2,99 zł)
Olej rzepakowy 35g     0,24 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 70g     1,28 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 15g     1,67 zł (9,99 zł)
Pomidory 60g     0,32 zł (3,99 zł)
Sałata masłowa 20g     0,71 zł (4,99 zł)
Ser parmezan 16g     3,33 zł (25,99 zł)
Ser żółty królewski light 45g     1,53 zł (4,59 zł)
Szparagi 120g     2,88 zł (11,99 zł)



×