Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
1. Dodaj wszystkie składniki do robota kuchennego i miksuj aż do uzyskania zwartej masy., 2. Z masy formuj kulki wielkości pralinek, obtocz w wiórkach kokosowych. 3. Kulki schowaj do lodówki na co najmniej 30 min aby stwardniały. Smacznego :)
1. Wymieszaj składniki
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Aromat waniliowy | 15g |
![]() |
|
Banan | 120g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 200g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Gruszka | 390g |
![]() |
|
Jabłko | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 50g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Malina | 110g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Migdały | 100g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 240g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 100g |
![]() |
|
Quinoa (komosa ryżowa) | 70g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |
|
Woda | 15ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |