Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Wymieszaj składniki
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 130g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 690g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Malina | 150g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 30ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 102g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 20g |
![]() |
|
Pomidory | 200g |
![]() |
|
Ser camembert pełnotłusty | 80g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Zioła prowansalskie | 10g |
![]() |