Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 5g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 55g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 450ml |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 120g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 1g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 160g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 1g |
![]() |