1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Sok z cytryny, łyżeczkę soli i łyżeczkę pieprzu i resztę składników połączyć w marynatę. Indyka umyć, następnie włożyć do marynaty na co najmniej 2 godziny. Włożyć do formy żaroodpornej wraz z marynatą i piec w zakrytym folią aluminiową naczyniu w 200 stopniach przez godzinę, a potem zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec przez pół godziny bez przykrycia.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
| Borówka amerykańska | 20g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 60g |
0,14 zł
(1,89 zł) |
|
| Cytryna | 80g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
0,81 zł
(2,69 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
| Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
| Kasza manna | 80g |
0,60 zł
(2,99 zł) |
|
| Miód pszczeli | 75g |
2,81 zł
(14,99 zł) |
|
| Mleko krowie 1,5% | 115ml |
0,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 20g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 40g |
1,76 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieczarka świeża | 160g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 1g |
0,09 zł
(1,79 zł) |
|
| Pierś z indyka | 800g |
19,32 zł
(28,98 zł) |
|
| Ryż brązowy | 120g |
0,90 zł
(2,99 zł) |
|
| Serek twarogowy, homogenizowany, waniliowy | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
| Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |