Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb tostowy pełnoziarnisty | 92g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czekolada gorzka | 30g |
![]() |
|
Kasza manna | 40g |
![]() |
|
Marchew | 45g |
![]() |
|
Masło | 25g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 200g |
![]() |
|
Ogórek kiszony | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 25g |
![]() |
|
Pomidory | 40g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 70g |
![]() |
|
Rukola | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 90g |
![]() |
|
Schab bez kości | 150g |
![]() |
|
Schab pieczony | 90g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 30g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 20g |
![]() |