Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Borówki myjemy. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.
Filety oczyścić i podzielić na niewielkie kawałki. Mięso natrzeć przyprawami. Pokruszyć płatki kukurydziane i wymieszać je z bułką tartą. Mięso namoczyć w jajku i w bułce z płatkami - po dwa razy każdy kawałek. Upiec w piekarniku. Z jogurtu i posiekanego czosnku przygotować sos. Nuggetsy podawać z sosem.
Mozzarellę pokroić w plasterki . Wymieszać w misce mozarelle z oliwą. Posypać słonecznikiem. Podawać na kanapce z pomidorem.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Borówka amerykańska | 100g |
![]() |
|
Bułka tarta | 32g |
![]() |
|
Chleb żytni | 170g |
![]() |
|
Czosnek | 4g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 300g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 100g |
![]() |
|
Mak niebieski | 10g |
![]() |
|
Migdały | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Nasiona słonecznika (łuskane) | 3g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 5g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 2g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 24g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 70g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 200g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tymianek suszony | 2g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 6g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 40g |
![]() |