1. Wymieszaj składniki
Posiekaną cebulę podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Przekładamy do miski i mieszamy ją razem z mięsem, odrobiną suszonego czosnku, koncentratem pomidorowym, bułką tartą, całym jakiem, suszoną natką pietruszki, ziołami prowansalskimi, solą i pieprzem. Formujemy kulki i podsmażamy na patelni. W międzyczasie w garnku podgrzewamy sos pomidorowy z dodatkiem ulubionych przypraw (np. sól, pieprz, tymianek). Dodajemy kulki i dusimy na małym ogniu przez ok 20 minut. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, przekładamy na talerz i zalewamy zawartością garnka.
Kanapkę smarujemy serkiem. Na kanapkę kładziemy szynkę i pomidor.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 50g |
![]() |
|
Chleb żytni | 420g |
![]() |
|
Dżem truskawkowy niskosłodzony | 30g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 45g |
![]() |
|
Kefir, 2% tluszczu | 440g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 25g |
![]() |
|
Makaron spaghetti pełnoziarnisty | 70g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielone mięso wołowe | 70g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 5g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 30g |
![]() |
|
Pomidory | 210g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 40g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Serek typu "Fromage" naturalny | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szynka z indyka | 50g |
![]() |