Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Cebula | 200g |
0,47 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 245g |
2,32 zł
(3,79 zł) |
|
| Cukier | 10g |
0,03 zł
(2,99 zł) |
|
| Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
1,53 zł
(4,29 zł) |
|
| Jaja kurze całe | 364g |
2,54 zł
(6,99 zł) |
|
| Masło | 25g |
0,62 zł
(4,99 zł) |
|
| Mąka kukurydziana | 96g |
0,34 zł
(3,59 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 30g |
0,21 zł
(6,99 zł) |
|
| Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
| Pieprz czarny | 2g |
0,18 zł
(1,79 zł) |
|
| Pomidory | 180g |
0,96 zł
(3,99 zł) |
|
| Ser mozzarella | 50g |
1,28 zł
(3,19 zł) |
|
| Ser żółty królewski light | 45g |
1,53 zł
(4,59 zł) |
|
| Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |
|
| Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |