Ryż lekko solimy i gotujemy na wolnym ogniu przez ok 30 minut. W czasie gdy będzie się gotował, wszystkie składniki kroimy w paski. Następnie podsmażamy mięso na oleju, dodajemy warzywa i smażymy razem przez kilka minut, aż warzywa nieco zmiękną. Dodajemy przyprawy: sól, pieprz, cynamon, kurkuma, tymianek. Następnie dodajemy pomidory i mieszamy na palniku, aż zacznie wrzeć.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 690g |
![]() |
|
Chleb żytni | 175g |
![]() |
|
Cukinia | 150g |
![]() |
|
Czosnek niedźwiedzi | 0.8g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 200g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 250g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 180g |
![]() |
|
Jarmuż | 1000g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 1400g |
![]() |
|
Marchew | 585g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 0.8g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 90g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pieprz Cayenne | 0.04g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 565g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Por | 630g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 160g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sezam | 5g |
![]() |
|
Sól himalajska | 4g |
![]() |