Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Dodajemy posiekane orzechy, chia, zalewamy mlekiem i mieszamy. Całość posypujemy cynamonem.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bakłażan | 120g |
![]() |
|
Banan | 240g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 200g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Curry | 8g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Keczup (ketchup) | 15g |
![]() |
|
Kiełki fasoli mung | 20g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 15g |
![]() |
|
Makaron kukurydziany | 140g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 250g |
![]() |
|
Nasiona chia | 15g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 10g |
![]() |
|
Orzechy brazylijskie | 16g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 120g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 60g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 50g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 25g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Skrobia ziemniaczana | 25g |
![]() |
|
Sos sojowy jasny | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |