Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Bułka grahamka | 70g |
![]() |
|
Cebula | 220g |
![]() |
|
Chleb żytni | 100g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 325g |
![]() |
|
Majonez lekki (light) | 110g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Ogórek konserwowy | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 25g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 290g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieczona pierś z indyka | 90g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory | 170g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Rukola | 60g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 40g |
![]() |
|
Salami lekkie | 50g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 150g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Szynka wołowa, gotowana | 30g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Tortilla pszenna pełnoziarnista | 124g |
![]() |
|
Woda | 175ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Śledź marynowany | 150g |
![]() |