Darmowa dieta 2700 kcal nr 31318



Śniadanie


Jaglanka z bananem, amarantusem i rodzynkami (wersja bez laktozy)
542 kcal
Łączna waga porcji: 463g.

B: 9.66 g T: 7.37 g W: 114.41 g (BŁ: 8.86 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

14   57

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Rodzynki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Całość wsypujemy do miski i zalewamy mlekiem.


Drugie śniadanie


Mieszanka orzechowo - sezamowa
370 kcal
Łączna waga porcji: 96g.

B: 10.62 g T: 24.29 g W: 29.98 g (BŁ: 5.09 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

13   31

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Całość mieszamy w misce.



Obiad


Kurczak curry z fasolką szparagową
727 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 47.67 g T: 20.3 g W: 96.82 g (BŁ: 15.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

39   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podwieczorek


Kanapki z pesto (wersja lżejsza)
630 kcal
Łączna waga porcji: 420g.

B: 15.9 g T: 14.74 g W: 119.82 g (BŁ: 21 g)

Wegetariańskie  

43   29

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Chleb smarujemy pesto, nakładamy sałatę i paprykę.


Kolacja


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   45

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 2723 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 94.62 g
Tłuszcz: 84.45 g
Węglowodany: 428.58 g (w tym błonnik: 61.1 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Chleb żytni 210g     1,99 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Fasola szparagowa 250g     3,05 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Kakao w proszku 7g     0,33 zł (6,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Migdały 10g     0,85 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 6g     0,22 zł (14,99 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona chia 5g     0,14 zł (6,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Papryka czerwona 140g     2,56 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Płatki jaglane 60g     0,84 zł (2,79 zł)
Rodzynki 22g     0,49 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 100g     0,75 zł (2,99 zł)
Sałata masłowa 40g     1,43 zł (4,99 zł)
Sezam 50g     1,30 zł (7,79 zł)
Suszona żurawina 25g     1,00 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 143ml 0,00 zł (0,00 zł)



×