1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
2,18 zł
(13,99 zł) |
|
Banan | 600g |
2,99 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Cynamon | 20g |
2,54 zł
(4,58 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
2,61 zł
(8,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 50g |
0,35 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
0,50 zł
(2,49 zł) |
|
Kakao w proszku | 20g |
0,93 zł
(6,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
Miód pszczeli | 100g |
3,75 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 550ml |
1,92 zł
(3,49 zł) |
|
Mąka ryżowa | 200g |
1,40 zł
(6,99 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 70g |
0,49 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
0,88 zł
(10,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Pomidory | 160g |
0,85 zł
(3,99 zł) |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
0,08 zł
(0,75 zł) |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
0,40 zł
(7,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 70g |
0,52 zł
(2,99 zł) |
|
Sardynka w oleju | 80g |
3,99 zł
(5,99 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 150g |
2,99 zł
(3,99 zł) |
|
Sól biała | 2g |
0,01 zł
(1,99 zł) |