1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Kroimy składniki, polewamy oliwą, posypujemy ulubionymi przyprawami i mieszamy ze szpinakiem. Podajemy z krążkami ryżowymi.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 70g |
![]() |
|
Banan | 600g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cynamon | 20g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny (grecki) | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 20g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 100g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 550ml |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 200g |
![]() |
|
Nasiona chia | 10g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 70g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Pomidory | 160g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 3g |
![]() |
|
Płatki kukurydziane bezglutenowe | 30g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 70g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 150g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |