Jajka gotujemy na twardo. Gdy będą gotowe obieramy ze skorupki i kroimy na połowy. Z każdej wydrążamy żółtka, które wkładamy do miski aby czekały na resztę przyjaciół. Kroimy pieczarki na mniejsze kawałki i cebulę w kostkę. Następnie podsmażamy je na maśle. Żółtka gnieciemy widelcem i dodajemy wystudzone pieczarki wraz z cebulą. Aby wszystko scalić w całość dodajemy majonez i mieszamy. Po uzyskaniu jednolitej konsystencji wracamy do naszych białek jaj. W wcześniej wydrążone dziury nakładamy naszą masę, którą przyrządziliśmy przed chwilą. Aby uzyskać pełnię smaku należy dać się oswoić produktom w lodówce przez kilka minut. Smacznego! :)
Przepis przesłany przez: MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Banan | 360g |
1,80 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 210g |
1,99 zł
(3,79 zł) |
|
Jaja kurze całe | 425g |
2,97 zł
(6,99 zł) |
|
Krążki ryżowe | 20g |
0,49 zł
(2,69 zł) |
|
Majonez lekki (light) | 80g |
1,62 zł
(8,49 zł) |
|
Masło | 5g |
0,12 zł
(4,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 50g |
0,25 zł
(4,99 zł) |
|
Nasiona chia | 5g |
0,14 zł
(6,99 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
2,56 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pieczarka świeża | 100g |
1,00 zł
(4,99 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Płatki jaglane | 60g |
0,84 zł
(2,79 zł) |
|
Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
Sałata masłowa | 40g |
1,43 zł
(4,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 60g |
1,53 zł
(3,19 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 50g |
1,00 zł
(3,99 zł) |