Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną. Następnie gotujemy w osolonej wodzie w stosunku 1:2,5 (kasza : woda) przez około 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy szpinak i odrobinę startego czosnku, smażymy ok. 2 - 3 minuty. Dodajemy ugotowaną kaszę, mleko, jajka, posiekaną cebulę i suszone pomidory oraz przyprawy (np. kurkuma, sól, pieprz). Pod koniec dodajemy przekrojone na pół pomidory koktajlowe. Smażymy z dwóch stron na patelni na średnim ogniu.
1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 200g |
2,00 zł
(7,99 zł) |
|
Banan | 240g |
1,20 zł
(4,99 zł) |
|
Cebula | 30g |
0,07 zł
(1,89 zł) |
|
Chleb żytni | 140g |
1,33 zł
(3,79 zł) |
|
Czerwona fasola (konserwowa) | 240g |
2,87 zł
(4,79 zł) |
|
Hummus naturalny | 80g |
2,99 zł
(2,99 zł) |
|
Jaja kurze całe | 160g |
1,12 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 10g |
0,47 zł
(6,99 zł) |
|
Kasza jaglana | 40g |
0,39 zł
(3,39 zł) |
|
Kiwi | 450g |
6,74 zł
(7,49 zł) |
|
Marchew | 300g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
Miód pszczeli | 25g |
0,94 zł
(14,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 520ml |
4,93 zł
(9,49 zł) |
|
Nasiona chia | 10g |
0,28 zł
(6,99 zł) |
|
Ocet balsamiczny | 4g |
0,20 zł
(12,49 zł) |
|
Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Papryka czerwona | 620g |
11,36 zł
(21,98 zł) |
|
Pomidory | 240g |
1,28 zł
(3,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Suszone pomidory | 20g |
0,50 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 200g |
3,99 zł
(3,99 zł) |