1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Makrelę oczyszczoną z ości miksujemy wraz z cebulą, papryką i pietruszką. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 100g |
![]() |
|
Cebula | 110g |
![]() |
|
Chleb żytni | 105g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 60g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 220g |
![]() |
|
Sałata | 15g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |