Umyte udko wkładamy do garnka, zalewamy zimną woda tak, aby było przykryte i gotujemy na wolnym ogniu. Następnie myjemy i oczyszczamy marchewkę, cebulę i selera. W cebulę wbijamy goździki, po czym wrzucamy warzywa do garnka i całość gotujemy na małym ogniu przez około 20 min. Udko wyjmujemy z rosołu, usuwamy kości i kroimy mięso w paski. Czosnek myjemy, kroimy na drobne kawałeczki i dusimy na maśle. Czosnek zalewamy rosołem i gotujemy około 5 min. Warzywa wyjmujemy z rosołu, kroimy w kostkę i dodajemy do rosołu razem z pokrojonym mięsem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Brzoskwinia | 170g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Czosnek | 10g |
![]() |
|
Goździki | 2g |
![]() |
|
Hummus z czarnuszką | 80g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Jaja kurze całe | 360g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 48g |
![]() |
|
Marchew | 345g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 24g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 620g |
![]() |
|
Pietruszka, korzeń | 50g |
![]() |
|
Polędwica z indyka | 200g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Rukola | 80g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 140g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 180g |
![]() |
|
Seler, korzeń | 150g |
![]() |
|
Serek homogenizowany naturalny, 0% tłuszczu | 400g |
![]() |
|
Sól biała | 0g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 90g |
![]() |
|
Udko z kurczaka | 120g |
![]() |