1. Banany pokroić w plasterki i włożyć do zamrażarki na minimum 2 godziny.
2. Miksujemy je w blenderze razem z miodem i kakao, do uzyskania gładkiej konsystencji.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Groszek zielony konserwowy bez zalewy | 120g |
![]() |
|
Jabłko | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 80g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 10g |
![]() |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 25g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 30ml |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 480ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 2g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 160g |
![]() |
|
Pieczywo tostowe, grahamowe | 110g |
![]() |
|
Pomidory | 100g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 120g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 80g |
![]() |
|
Szpinak | 50g |
![]() |
|
Szynka wieprzowa, gotowana | 30g |
![]() |