1. Wszystkie składniki dodaj do blendera/robota kuchennego. Zmiksuj wszystko pulsacyjnie, a następnie na wysokich obrotach aż składniki się połączą w klejącą masę.
2. Z masy weź ok. 1-2 łyżki i uformuj z nich kulki. Jeżeli masa jest zbyt wodnista lub nie formuje się dobrze, dodaj więcej wiórek kokosowych.
3. Kulki układaj na blaszce, a następnie pozostaw na 30 min do lodówki aby stwardniały.
Białko ubijamy na pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieramy , dodajemy do ubitego białka na sztywno żółtka oraz przesianą mąkę. Przekładamy do naczynia do pieczenia / foremki. Dodajemy owoce np. banan/ borówki/ maliny. Pieczemy w 180 stopach około 10 minut.
Autor: qba100
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Bazylia (suszona) | 8g |
![]() |
|
Brokuły | 250g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 245g |
![]() |
|
Cytryna | 10g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 150g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 50g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 100g |
![]() |
|
Malina | 50g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 45g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 30g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 20g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Pomidory | 220g |
![]() |
|
Sardynka w oleju | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 45g |
![]() |
|
Sok cytrynowy | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Wiórki kokosowe | 200g |
![]() |
|
Woda z kokosa | 30g |
![]() |