Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Chleb smarujemy masłem, kładziemy twaróg, na niego pokrojone rzodkiewki. Doprawiamy do smaku. Jemy z gruszką
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Awokado | 140g |
![]() |
|
Cebula czerwona | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 305g |
![]() |
|
Cukier | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 100g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Gruszka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 96g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 30g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 20g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 120g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 110g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 100g |
![]() |
|
Ser twarogowy półtłusty | 100g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |