Posiekaną cebulę podsmażamy na oleju, razem z imbirem i czosnkiem. Dodajemy różyczki kalafiora, ryż, kurkumę, cynamon, odrobinę chilli i kolendrę. W międzyczasie gotujemy bulion. Następnie dodajemy soczewicę oraz rodzynki, doprawiamy solą, cukrem i pieprzem. Dolewamy wrzący bulion i gotujemy na małym ogniu pod przykryciem około 15 minut. Pod koniec dodajemy pokrojonego w kostkę ananasa. Podajemy posypane szczypiorkiem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Ananas | 100g |
![]() |
|
Banan | 100g |
![]() |
|
Bulion warzywny | 250g |
![]() |
|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Imbir (proszek) | 5g |
![]() |
|
Jabłko | 450g |
![]() |
|
Kalafior | 220g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Kurkuma | 2g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Mielona papryka chilli | 1g |
![]() |
|
Migdały | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko ryżowe | 200ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 10g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 50g |
![]() |
|
Soczewica czerwona, nasiona suche | 40g |
![]() |
|
Suszona kolendra | 2g |
![]() |
|
Suszona żurawina | 12g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szczypiorek | 30g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |