Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 480g |
![]() |
|
Bułka grahamka | 180g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 1000g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Margaryna do pieczywa | 10g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 240g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 570g |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 120g |
![]() |
|
Otręby owsiane | 120g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 20g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 20g |
![]() |
|
Ser gouda tłusty | 60g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 10g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |