1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 170g |
![]() |
|
Chleb żytni | 200g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cynamon | 10g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 100g |
![]() |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 25g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 100g |
![]() |
|
Jabłko | 700g |
![]() |
|
Kurkuma | 5g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 150g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 5g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 150g |
![]() |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
![]() |
|
Morele suszone | 200g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka gryczana | 85g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 350g |
![]() |
|
Mąka z ciecierzycy (cieciorki) | 85g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 35g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 38g |
![]() |
|
Oregano (suszone) | 0.25g |
![]() |
|
Orzechy nerkowca | 200g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 330g |
![]() |
|
Pieczarka świeża | 100g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 0.25g |
![]() |
|
Pomidory koktajlowe | 200g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 400g |
![]() |
|
Przyprawa do kurczaka | 30g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 220g |
![]() |
|
Rukola | 20g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 80g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 40g |
![]() |
|
Serek twarogowy ziarnisty | 300g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Siemię lniane | 70g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 4g |
![]() |
|
Sól biała | 0.1g |
![]() |
|
Sól himalajska | 5g |
![]() |
|
Woda | 205ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |