1. Myjemy jabłka i obieramy ze skóry.
2. Kroimy w średniej wielkości plastry.
3. Przygotowujemy ciasto o konsystencji gęstej od ciasta na naleśniki dodając szczyptę cynamonu.
4. Smażymy wszystko na rozgrzanym oleju.
5. Odsączamy zbędny tłuszcz kładąc jabłka w cieście na ręcznikach papierowych i posypujemy mieszanką cukru pudru z cynamonem.
Przepis dodany przez użytkownika MyszkaKochaRahima
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 150g |
0,35 zł
(1,89 zł) |
|
Cukier | 5g |
0,01 zł
(2,99 zł) |
|
Cynamon | 10g |
1,27 zł
(2,29 zł) |
|
Cytryna | 18g |
0,25 zł
(13,99 zł) |
|
Drożdże (piekarskie świeże) | 20g |
0,30 zł
(1,49 zł) |
|
Filet z piersi kurczaka | 200g |
3,48 zł
(8,69 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 300g |
1,31 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 120g |
0,84 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Mleko krowie 3,2% | 250g |
0,72 zł
(2,89 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 750g |
2,24 zł
(2,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 80g |
0,56 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 30g |
1,32 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 30g |
3,45 zł
(11,49 zł) |
|
Pieczarka świeża | 500g |
4,99 zł
(4,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 150g |
2,09 zł
(3,49 zł) |
|
Rukola | 100g |
5,99 zł
(5,99 zł) |
|
Ryż brązowy | 100g |
0,75 zł
(2,99 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Soda oczyszczona | 4g |
0,05 zł
(1,29 zł) |
|
Sól biała | 5g |
0,03 zł
(1,99 zł) |
|
Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |