1. Wymieszaj suche składniki w misce, później dodaj mokre składniki i odstaw na 5 min.
2. Roztop łyżkę oleju kokosowego na patelni na średnik płomieniu. Naleśniki smaż przez ok. 5 min aż spód będzie złocisty, następnie obróć i smaż jeszcze ok. 3 min.
Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną wodą, następnie wrzątkiem i znów zimną wodą. Posiekaną cebulę smażymy na patelni na rozgrzanym oleju razem z pokrojonym w kostkę schabem, dodajemy pokrojoną w kostkę lub startą na grubej tarce marchewkę, pomidory i ulubione przyprawy. Dusimy na wolnym ogniu pod przykryciem, pod koniec dodajemy koncentrat pomidorowy. Kaszę kładziemy na talerz i zalewamy zawartością patelni.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 40g |
![]() |
|
Cukier trzcinowy nierafinowany | 30g |
![]() |
|
Cynamon | 4g |
![]() |
|
Filet z łososia | 160g |
![]() |
|
Jabłko | 750g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 80g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 30g |
![]() |
|
Krążki ryżowe | 60g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 160g |
![]() |
|
Marchew | 100g |
![]() |
|
Masło | 15g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 72g |
![]() |
|
Mleko migdałowe | 300g |
![]() |
|
Mąka pszenna pełnoziarnista | 240g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Olej kokosowy | 10g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 50g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 30g |
![]() |
|
Pomidory w puszce | 200g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 15g |
![]() |
|
Rodzynki | 30g |
![]() |
|
Schab bez kości | 100g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |
|
Woda | 100ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |