Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 60g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cukier wanilinowy | 10g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 210g |
![]() |
|
Makaron ryżowy | 100g |
![]() |
|
Makrela, wędzona | 80g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 400ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 384g |
![]() |
|
Natka pietruszki | 36g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 120g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 60g |
![]() |
|
Otręby pszenne | 40g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Papryka czerwona | 140g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 2g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 120g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Soda oczyszczona | 2g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 28g |
![]() |
|
Szpinak | 200g |
![]() |
|
Łosoś, świeży | 100g |
![]() |