Darmowa dieta 3700 kcal nr 18268



Śniadanie


Zapiekanka z grahamki
732 kcal
Łączna waga porcji: 290g.

B: 39.78 g T: 21.44 g W: 101.08 g (BŁ: 12.06 g)



80   8

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Grahamkę kroimy na pół, smarujemy margaryną każdą połowę, kładziemy po plasterku szynki a następnie posypujemy startym żółtym serem. Pieczemy w piekarniku aż ser się roztopi a bułka będzie chrupiąca. Można posmarować keczupem.


Drugie śniadanie


Filety śledziowe z ogórkiem i grahamką (wersja bezglutenowa)
832 kcal
Łączna waga porcji: 600g.

B: 56.7 g T: 39.96 g W: 63.36 g (BŁ: 3.12 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

21   52

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

Filety podajemy z pokrojonymi w paski ogórkami kwaszonymi i krążkami ryżowymi.


Obiad


Kurczak chrupiący
921 kcal
Łączna waga porcji: 460g.

B: 57.35 g T: 24.75 g W: 123.7 g (BŁ: 12 g)

Bezglutenowe  

93   8

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kurczaka kroimy w kostkę. Do jogurtu dodajemy pieprz i sól, mieszamy, a następnie dodajemy kurczaka. Zostawiamy na kilka minut. W międzyczasie płatki kukurydziane ugniatamy widelcem albo mielimy w młynku po czym panierujemy w nich kurczaka. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu i podajemy z ugotowanym według przepisu na opakowaniu ryżem.


Podwieczorek


Ryż z indykiem i szparagami
537 kcal
Łączna waga porcji: 630g.

B: 27.42 g T: 17.63 g W: 72.31 g (BŁ: 10.04 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

35   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Cebulę podsmażamy na oleju, dodajemy pokrojone mięso i smażymy. Na koniec dodajemy pomidory. W międzyczasie gotujemy na parze szparagi i przygotowujemy soczewicę wg przepisu na opakowaniu.


Kolacja


Kurczak curry z fasolką szparagową
727 kcal
Łączna waga porcji: 520g.

B: 47.67 g T: 20.3 g W: 96.82 g (BŁ: 15.99 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

39   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy curry i gotujemy na parze razem z fasolką przez ok. 20 - 25 minut. Podajemy z ugotowanym ryżem, posypane sezamem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 3749 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 228.92 g
Tłuszcz: 124.08 g
Węglowodany: 457.27 g (w tym błonnik: 53.21 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Bułka grahamka 180g     2,46 zł (2,67 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Fasola szparagowa 250g     3,05 zł (5,49 zł)
Filet z piersi kurczaka 350g     6,08 zł (8,69 zł)
Jogurt naturalny (grecki) 100g     0,62 zł (2,49 zł)
Krążki ryżowe 60g     1,47 zł (2,69 zł)
Margaryna do pieczywa 10g     0,11 zł (2,69 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 240g     2,99 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Polędwica z indyka 100g     4,70 zł (7,99 zł)
Pomidory w puszce 200g     2,10 zł (4,19 zł)
Płatki kukurydziane bezglutenowe 50g     0,67 zł (7,99 zł)
Ryż brązowy 270g     2,02 zł (2,99 zł)
Ser gouda tłusty 60g     1,40 zł (3,49 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szparagi 150g     3,60 zł (11,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Śledź marynowany 300g     7,28 zł (8,49 zł)



×