Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Daktyle suszone | 10g |
![]() |
|
Gruszka | 130g |
![]() |
|
Jabłko | 180g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 112g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 5g |
![]() |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
![]() |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
![]() |
|
Masło orzechowe | 20g |
![]() |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 378ml |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Orzechy włoskie | 45g |
![]() |
|
Pomarańcze | 200g |
![]() |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 110g |
![]() |
|
Rodzynki | 7g |
![]() |
|
Ser gorgonzola | 100g |
![]() |
|
Ser mozzarella | 60g |
![]() |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
![]() |
|
Suszone pomidory | 40g |
![]() |
|
Szpinak | 100g |
![]() |