Wsypać wszystkie składniki do pojemnika, wbić jajka, zmiksować blenderem, smażyć na oleju do ścięcia ok 10 min, przerzucić na drugą stronę na 2min.
Płatki ugotować w mleku lub zostawić na noc do nasiąknięcia, jabłko i daktyle pokroić w drobną kostkę, dodać do garnka razem z masłem orzechowym. Podawać na ciepło lub zimno.
Makaron gotujemy al dente, nim się zagotuje delikatnie podgrzewamy na patelni pokrojoną w kostkę gruszkę. Do odcedzonego makaronu wrzucamy ser, gruszki i posiekane orzechy włoskie.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
0,60 zł
(4,99 zł) |
|
Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
Daktyle suszone | 10g |
0,32 zł
(3,19 zł) |
|
Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jabłko | 180g |
0,79 zł
(3,49 zł) |
|
Jaja kurze całe | 112g |
0,78 zł
(6,99 zł) |
|
Kakao w proszku | 5g |
0,23 zł
(6,99 zł) |
|
Makaron penne (pełnoziarnisty) | 200g |
2,25 zł
(4,49 zł) |
|
Makaron pełnoziarnisty | 120g |
1,44 zł
(5,99 zł) |
|
Masło orzechowe | 20g |
0,71 zł
(11,99 zł) |
|
Mieszanka włoska mrożona | 200g |
2,66 zł
(5,99 zł) |
|
Mleko krowie 1,5% | 378ml |
1,32 zł
(3,49 zł) |
|
Ogórek | 40g |
0,27 zł
(3,99 zł) |
|
Olej rzepakowy | 15g |
0,10 zł
(6,99 zł) |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
0,44 zł
(10,99 zł) |
|
Orzechy włoskie | 45g |
5,17 zł
(11,49 zł) |
|
Pomarańcze | 200g |
1,25 zł
(7,49 zł) |
|
Przyprawa włoska | 20g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Płatki owsiane | 110g |
0,72 zł
(3,29 zł) |
|
Rodzynki | 7g |
0,16 zł
(4,49 zł) |
|
Ser gorgonzola | 100g |
8,99 zł
(8,99 zł) |
|
Ser mozzarella | 60g |
1,53 zł
(3,19 zł) |
|
Ser żółty królewski light | 60g |
2,04 zł
(4,59 zł) |
|
Suszone pomidory | 40g |
1,00 zł
(6,99 zł) |
|
Szpinak | 100g |
2,00 zł
(3,99 zł) |