Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1. Banany i mleko miksujemy w blenderze lub rozgniatamy widelcem, a następnie dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
2. Małą foremkę (20x20 lub okrągłą do tarty) wykładamy papierem do pieczenia, a następnie wypełniamy powstałą masą.
3. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, przez około 40 minut.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
![]() |
|
Banan | 840g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 20g |
![]() |
|
Cynamon | 40g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 200g |
![]() |
|
Fasola szparagowa | 250g |
![]() |
|
Filet z piersi kurczaka | 150g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 400g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 40g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 200g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 350ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 144g |
![]() |
|
Mąka ryżowa | 400g |
![]() |
|
Nasiona chia | 5g |
![]() |
|
Ogórek | 40g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 160g |
![]() |
|
Oliwa z oliwek | 10g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 6g |
![]() |
|
Płatki jaglane | 60g |
![]() |
|
Rodzynki | 22g |
![]() |
|
Ryż brązowy | 100g |
![]() |
|
Sałata | 20g |
![]() |
|
Sezam | 10g |
![]() |
|
Sól biała | 4g |
![]() |