Kaszę jaglaną przelewamy na sitku zimną, a następnie wrzącą wodą. Gotujemy pod przykryciem w 125g lekko posolonej wody, z dodatkiem rodzynek i obranych i pokrojonych jabłek. Pod koniec dodajemy cynamon. Najlepiej smakuje na zimno.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Bazylia (suszona) | 4g |
0,92 zł
(2,29 zł) |
|
| Cebula czerwona | 50g |
0,23 zł
(2,99 zł) |
|
| Cynamon | 6g |
0,76 zł
(2,29 zł) |
|
| Jabłko | 510g |
2,22 zł
(3,49 zł) |
|
| Kasza jaglana | 104g |
1,01 zł
(3,39 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 300ml |
2,85 zł
(9,49 zł) |
|
| Oliwki zielone marynowane, konserwowe | 50g |
0,87 zł
(3,49 zł) |
|
| Orzechy włoskie | 15g |
1,72 zł
(11,49 zł) |
|
| Papryka czerwona | 230g |
4,21 zł
(10,99 zł) |
|
| Pomidory | 510g |
2,71 zł
(3,99 zł) |
|
| Rodzynki | 22g |
0,49 zł
(4,49 zł) |
|
| Sałata lodowa | 200g |
3,42 zł
(5,99 zł) |
|
| Sok cytrynowy | 6g |
0,16 zł
(5,29 zł) |
|
| Tuńczyk w oleju | 170g |
5,50 zł
(5,99 zł) |
|
| Woda | 50ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |