Darmowa dieta 1300 kcal nr 16951



Śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Drugie śniadanie


Wafle ryżowe z hummusem
205 kcal
Łączna waga porcji: 90g.

B: 4.62 g T: 12.18 g W: 21 g (BŁ: 3.43 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

28   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Rzodkiewkę pokrój w plasterki. 2. Wafle ryżowe posmaruj hummusem i obłóż rzodkiewką.



Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza, bezglutenowa)
466 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 9.81 g T: 20.76 g W: 60.07 g (BŁ: 0.35 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

52   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie (wersja lżejsza)
140 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 2.5 g T: 0 g W: 35 g (BŁ: 5 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

21   38

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce.


Kolacja


Faszerowane jajka z tuńczykiem
201 kcal
Łączna waga porcji: 162g.

B: 21.83 g T: 12.05 g W: 1.8 g (BŁ: 0.5 g)

Bez laktozy   Bezglutenowe  

50   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jajka gotujemy na twardo, kroimy na pół i wyjmujemy żółtko. Siekamy natkę, a następnie mieszamy z żółtkiem i tuńczykiem i powstałym nadzieniem wypełniamy jajka. Przyprawiamy do smaku.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1303 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 42.51 g
Tłuszcz: 46.94 g
Węglowodany: 189.86 g (w tym błonnik: 21.58 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 250g     6,99 zł (6,99 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 170g     1,19 zł (6,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 15g     0,05 zł (2,29 zł)
Mąka kukurydziana 48g     0,17 zł (3,59 zł)
Natka pietruszki 12g     1,05 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Rzodkiewka 30g     0,62 zł (2,49 zł)
Tuńczyk w wodzie 30g     1,23 zł (6,99 zł)



×