Darmowa dieta 1300 kcal nr 32813



Śniadanie


Kanapka z hummusem, indykiem i ogórkiem kiszonym
322 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 14.3 g T: 13.38 g W: 40.5 g (BŁ: 8.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

25   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

84   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Obiad


Naleśnik z dżemem (wersja lżejsza)
467 kcal
Łączna waga porcji: 168g.

B: 11.3 g T: 20.48 g W: 60.21 g (BŁ: 1.45 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

75   25

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1350 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy  

Wartości odżywcze:


Białko: 42.26 g
Tłuszcz: 46.38 g
Węglowodany: 209.8 g (w tym błonnik: 34.17 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cukier 5g     0,01 zł (2,99 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Dżem morelowy niskosłodzony 50g     0,77 zł (4,29 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Hummus naturalny 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 360g     1,57 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 50g     0,35 zł (6,99 zł)
Marchew 55g     0,17 zł (2,29 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mąka pszenna typ 500 48g     0,14 zł (2,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 15g     0,10 zł (6,99 zł)
Oliwa z oliwek 5g     0,22 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)



×