Darmowa dieta 1300 kcal nr 4639



Śniadanie


Kanapki z pastą sardynkowo - pomidorową (wersja lżejsza)
309 kcal
Łączna waga porcji: 201g.

B: 14.75 g T: 11.91 g W: 39.67 g (BŁ: 7.09 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

15   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Odsączone z oleju sardynki miksujemy z połową pomidora, oliwą i pietruszką. Dodajemy pieprz i sól do smaku. Smarujemy pieczywo pastą i nakładamy pokrojoną w plastry resztę pomidora.


Drugie śniadanie


Surówka z marchwi i jabłek
201 kcal
Łączna waga porcji: 495g.

B: 3.6 g T: 1.44 g W: 50.73 g (BŁ: 14.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

46   14

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 3

Przepis:

  1. Marchew i jabłko umyj i obierz ze skórki.
  2. Składniki zblenduj lub zetrzyj na tarce o drobnych oczkach i wymieszaj.


Obiad


Makaron z pesto
354 kcal
Łączna waga porcji: 200g.

B: 12.65 g T: 11.49 g W: 53.09 g (BŁ: 5.54 g)

Wegetariańskie  

78   22

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomidory kroimy na pół, makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, całość mieszamy.


Podwieczorek


Koktajl melonowy z imbirem
174 kcal
Łączna waga porcji: 358g.

B: 2.09 g T: 3.26 g W: 35.71 g (BŁ: 2.13 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

16   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.



Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1308 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 46 g
Tłuszcz: 38.67 g
Węglowodany: 216.3 g (w tym błonnik: 41.18 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Amarantus ekspandowany 6g     0,42 zł (6,99 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Czosnek 5g     0,22 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Imbir 2g     0,06 zł (5,69 zł)
Jabłko 225g     0,98 zł (3,49 zł)
Makaron pełnoziarnisty 70g     0,84 zł (5,99 zł)
Marchew 310g     0,95 zł (2,29 zł)
Melon 100g     1,00 zł (11,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Mleko ryżowe 250ml     2,37 zł (9,49 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Oliwa z oliwek 10g     0,44 zł (10,99 zł)
Pesto z bazylią 30g     3,33 zł (9,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Pomidory 80g     0,43 zł (3,99 zł)
Pomidory koktajlowe 100g     1,40 zł (3,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Sardynka w oleju 40g     2,00 zł (5,99 zł)



×