Darmowa dieta 1300 kcal nr 50033



Śniadanie


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Drugie śniadanie


Kefir z dzemem
266 kcal
Łączna waga porcji: 470g.

B: 15.05 g T: 8.86 g W: 32.02 g (BŁ: 0.24 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Wymieszaj składniki



Obiad


Gulasz wołowy z kaszą jęczmienną
503 kcal
Łączna waga porcji: 698g.

B: 32.33 g T: 16.88 g W: 61 g (BŁ: 9.65 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

22   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Podsmaż cebulkę z wyciśniętym przez praskę czosnkiem na małej ilości oliwy.
  2. Dodaj pokrojone na ok. 1 cm kostkę mięso i podsmaż.
  3. Przygotuj bulion (rozpuść kostkę w 500ml wrzątku).
  4. Zalej mięso odrobiną bulionu, cały czas dolewając małe ilości
  5. Duś razem z przyprawami takimi jak: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie.
  6. Brokuł ugotuj na parze.
  7. Ugotuj kaszę i polej sosem i zjedz z brokułem.

Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Zupa krem z dyni i grochu (wersja lżejsza)
270 kcal
Łączna waga porcji: 305g.

B: 12.91 g T: 10.57 g W: 37.1 g (BŁ: 12.2 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

15   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1. Namocz groch w miseczce z wodą. 2. Czosnek przeciśnij przez praskę. Zetrzyj na tarce (lub zblenduj) marchewkę i pietruszkę. Pokrój pora na drobne plasterki. Podsmaż rozdrobnione warzywa na rozgrzanej oliwie. Posól. Duś pod przykryciem 10 min. 3. Ugotuj groch (stosunek wody do grochu - 2:1). Dodaj groch do garnka z duszonymi warzywami. 4. Do warzyw dodaj dynię pokrojoną w kostkę, słodką paprykę oraz 0,5 szklanki wody. Gotuj około 15-20 minut. 5. Zmiksuj warzywa i posól wedle smaku. 6. Na suchej patelni upraż pestki słonecznika. 7. Dodaj pestki do zupy przed samym podaniem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1303 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 62.6 g
Tłuszcz: 41.68 g
Węglowodany: 183.59 g (w tym błonnik: 25.73 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Brokuły mrożone 450g     6,49 zł (6,49 zł)
Bulion warzywny 500g     54,61 zł (55,92 zł)
Cebula 100g     0,24 zł (1,89 zł)
Czosnek 10g     0,44 zł (2,19 zł)
Dynia 110g     0,88 zł (11,99 zł)
Dżem truskawkowy niskosłodzony 30g     0,46 zł (4,29 zł)
Groch, nasiona suche 22g     0,15 zł (2,69 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Kasza jęczmienna, pęczak 120g     0,84 zł (2,79 zł)
Kefir, 2% tluszczu 440g     2,97 zł (3,38 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Marchew 40g     0,12 zł (2,29 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Mielona papryka słodka 3g     0,19 zł (1,29 zł)
Miód pszczeli 24g     0,90 zł (14,99 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 10g     0,25 zł (2,49 zł)
Oliwa z oliwek 25g     1,10 zł (10,99 zł)
Pietruszka, korzeń 40g     0,33 zł (2,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Wołowina, polędwica 200g     24,00 zł (67,19 zł)



×