Makrelę oczyszczoną z ości wraz z cebulą, papryką i pietruszką miksujemy. Powstałą pastą smarujemy chleb, a następnie nakładamy sałatę i ogórka.
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Imbir ścieramy i gotujemy z pokrojonymi w kostkę jabłkami i gruszkami, goździkami, olejem i wodą przez około 15 - 20 minut. Pod koniec dodajemy suszone jagody goji.
| Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
|---|---|---|---|
| Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
| Cebula | 350g |
0,83 zł
(1,89 zł) |
|
| Chleb żytni | 70g |
0,66 zł
(3,79 zł) |
|
| Czosnek niedźwiedzi | 0.4g |
0,10 zł
(5,99 zł) |
|
| Gruszka | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
| Imbir | 7g |
0,20 zł
(5,69 zł) |
|
| Jabłko | 150g |
0,65 zł
(3,49 zł) |
|
| Jagody goji (suszone) | 12g |
1,12 zł
(13,99 zł) |
|
| Jarmuż | 500g |
13,98 zł
(13,98 zł) |
|
| Koncentrat pomidorowy 30% | 700g |
13,04 zł
(13,41 zł) |
|
| Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
| Makrela, wędzona | 40g |
0,96 zł
(5,99 zł) |
|
| Marchew | 270g |
0,82 zł
(2,29 zł) |
|
| Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
| Mielona papryka słodka | 0.4g |
0,03 zł
(1,29 zł) |
|
| Mleko ryżowe | 250ml |
2,37 zł
(9,49 zł) |
|
| Natka pietruszki | 12g |
1,05 zł
(2,19 zł) |
|
| Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
0,75 zł
(4,99 zł) |
|
| Olej rzepakowy | 10g |
0,07 zł
(6,99 zł) |
|
| Papryka czerwona | 70g |
1,28 zł
(10,99 zł) |
|
| Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
| Pieprz Cayenne | 0.02g |
0,00 zł
(2,29 zł) |
|
| Pietruszka, korzeń | 270g |
2,24 zł
(2,49 zł) |
|
| Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
| Por | 280g |
4,86 zł
(7,98 zł) |
|
| Sałata | 10g |
0,36 zł
(4,99 zł) |
|
| Sól himalajska | 2g |
0,02 zł
(3,49 zł) |
|
| Woda | 250ml |
0,00 zł
(0,00 zł) |