Darmowa dieta 1300 kcal nr 58788



Śniadanie


Koktajl z awokado i banana
325 kcal
Łączna waga porcji: 229g.

B: 4.95 g T: 22.34 g W: 28.96 g (BŁ: 5.32 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

20   17

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Awokado i banana obrać i pokroić na kawałki wrzucić do blendera, wlac jogurt, sok z cytryny oraz miód miksować do połączenia składników
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Drugie śniadanie


Kanapki z szynką z indyka, sałatą i pomidorami (wersja lżejsza)
223 kcal
Łączna waga porcji: 198g.

B: 10.19 g T: 4.34 g W: 39.67 g (BŁ: 7.04 g)



124   12

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Kanapki smarujemy masłem. Nakładamy sałatę, szynkę i pomidory. Posypujemy pieprzem.


Obiad


Polski obiad
453 kcal
Łączna waga porcji: 494g.

B: 26.96 g T: 14.84 g W: 55.45 g (BŁ: 4.48 g)



51   13

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Pierś z kurczaka umyj wodą. Mięso wysusz, ubij tłuczkiem i posól, a następnie obtocz w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu. Usmaż kotleta.
  2. Ziemniaki umyj, obierz i ugotuj na parze lub w osolonej wodzie.
  3. Ogórek umyj, obierz, pokrój w plasterki. Włóż plasterki ogórka do miseczki, dodaj pieprz oraz sól i polej jogurtem naturalnym. Wymieszaj.
  4. Ogórek kiszony wyłóż na talerz wraz z kotletem, ziemniakami, burakami i mizerią.

 

propozycja przepisu przysłana przez: Farmer


Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 2. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Kolacja


Fasolka szparagowa z suszonymi pomidorami
300 kcal
Łączna waga porcji: 367g.

B: 13.61 g T: 0.84 g W: 62.69 g (BŁ: 6.11 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

20   20

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy obraną i posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dorzucamy fasolkę i pokrojone w paski suszone pomidory. Dusimy całość ok. 5 minut. Przepis przesłany przez: pogromcafasoli


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1301 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 55.71 g
Tłuszcz: 42.36 g
Węglowodany: 186.77 g (w tym błonnik: 22.95 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Awokado 420g     13,06 zł (13,99 zł)
Banan 120g     0,60 zł (4,99 zł)
Bułka tarta 16g     0,12 zł (3,89 zł)
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Cytryna 3g     0,04 zł (13,99 zł)
Czosnek 2g     0,09 zł (2,19 zł)
Fasolka szparagowa mrożona 225g 0,00 zł (0,00 zł)
Filet z piersi kurczaka 150g     2,61 zł (8,69 zł)
Jaja kurze całe 51g     0,36 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 210g     1,62 zł (2,78 zł)
Masło 3g     0,07 zł (4,99 zł)
Miód pszczeli 25g     0,94 zł (14,99 zł)
Ogórek 180g     1,20 zł (3,99 zł)
Ogórek kiszony 60g     0,53 zł (7,99 zł)
Olej rzepakowy 20g     0,14 zł (6,99 zł)
Pieprz czarny 0.2g     0,02 zł (1,79 zł)
Pomidory 85g     0,45 zł (3,99 zł)
Sałata 10g     0,36 zł (4,99 zł)
Suszone pomidory 90g     2,25 zł (6,99 zł)
Szynka z indyka 30g     1,41 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Ziemniaki 420g     0,77 zł (3,69 zł)



×