Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Cebula | 55g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukinia | 400g |
![]() |
|
Czosnek | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Fasola biała konserwowa | 800g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 506g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 240g |
![]() |
|
Kakao w proszku | 80g |
![]() |
|
Kumin (kmin rzymski) | 1g |
![]() |
|
Limonka | 300g |
![]() |
|
Mielona papryka słodka | 1g |
![]() |
|
Migdały | 30g |
![]() |
|
Miód pszczeli | 350g |
![]() |
|
Mąka gryczana | 36g |
0,00 zł
(0,00 zł) |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Pomarańcze | 720g |
![]() |
|
Proszek do pieczenia | 10g |
![]() |
|
Szpinak | 25g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |