Darmowa dieta 1300 kcal nr 71982



Śniadanie


Kanapka z hummusem, indykiem i ogórkiem kiszonym
322 kcal
Łączna waga porcji: 210g.

B: 14.3 g T: 13.38 g W: 40.5 g (BŁ: 8.22 g)

Bez laktozy   Bez nabiału  

25   26

Składniki na liczbę porcji: 2

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 2

Przepis:

  1. Kanapkę smarujemy hummusem.
  2. Na kanapkę kładziemy plasterek szynki.
  3. Na szynkę - pokrojony w plastry ogórek kiszony.


Drugie śniadanie


Jogurtowy koktajl cytrusowy
252 kcal
Łączna waga porcji: 437g.

B: 6.35 g T: 2.28 g W: 55.83 g (BŁ: 7.36 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

19   9

Składniki na liczbę porcji: 3

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pomarańcze i limonki obrać, usunąć pestki, miąższ pokroić w kawałki i wrzucić do blendera. Dodać jogurt naturalny i miksować do połączenia skladnikow
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 3. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Makaron ryżowy z sosem dyniowym
454 kcal
Łączna waga porcji: 519g.

B: 10.77 g T: 17.75 g W: 67.55 g (BŁ: 10.16 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

19   46

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Umyj warzywa.
  2. Dynię pokrój w kostkę oraz pozbaw ją pestek i skóry.
  3. Pora pozbaw części niejadalnej i pokrój na plasterki.
  4. Podgrzej olej w garnku i podduś w nim dynię oraz pora (maksimum 10 minut), mieszając od czasu do czasu.
  5. Do garnka z warzywami dodaj wodę. Gotuj warzywa do miękkości, a następnie zmiksuj je blenderem na jednolitą masę.
  6. Dyniowy sos dopraw wedle uznania zmielonymi przyprawami – solą, pieprzem, imbirem oraz gałką muszkatołową.
  7.  Ugotuj makaron.
  8. Odcedzony makaron przełóż na talerz i polej sosem dyniowym.
  9. Danie posyp sezamem uprażonym na suchej patelni.


Kolacja


Warzywa z humusem naturalnym
251 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.34 g T: 12.98 g W: 32.37 g (BŁ: 12.24 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

35   47

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1279 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 38.76 g
Tłuszcz: 46.39 g
Węglowodany: 196.25 g (w tym błonnik: 37.98 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Chleb żytni 70g     0,66 zł (3,79 zł)
Dynia 250g     2,00 zł (11,99 zł)
Gałka muszkatołowa 1g     0,13 zł (1,29 zł)
Hummus naturalny 80g     2,99 zł (2,99 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jogurt naturalny 2% 240g     1,85 zł (2,78 zł)
Limonka 300g     4,68 zł (4,99 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Marchew 150g     0,46 zł (2,29 zł)
Miód pszczeli 50g     1,87 zł (14,99 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 60g     0,75 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieprz czarny 1g     0,09 zł (1,79 zł)
Pomarańcze 720g     4,49 zł (7,49 zł)
Por 70g     1,21 zł (3,99 zł)
Sezam 10g     0,26 zł (7,79 zł)
Szynka z indyka 40g     1,88 zł (7,99 zł)
Sól biała 1g     0,01 zł (1,99 zł)
Woda 125ml 0,00 zł (0,00 zł)



×