Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełożeniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 240g |
![]() |
|
Białko jaja kurzego | 100g |
![]() |
|
Borówka amerykańska | 200g |
![]() |
|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Cukier biały | 2g |
![]() |
|
Cynamon | 8g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Hummus naturalny | 40g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 50g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 200g |
![]() |
|
Mleko kokosowe (bez cukru) | 120ml |
![]() |
|
Mąka kukurydziana | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Pomidory | 80g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |