Darmowa dieta 1300 kcal nr 73608



Śniadanie


Smoothie z cytrusów i truskawek
302 kcal
Łączna waga porcji: 546g.

B: 3.29 g T: 1.1 g W: 75.13 g (BŁ: 9.88 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie  

18   21

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Grejpfruta i mandarynki obrać i usunąć pestki. Truskawki umyć osączyć i oczyścić z szypułek. Owoce wrzucić do blendera dodać miód imbir i kostki lodu(3). Zmiksować


Drugie śniadanie


Brownie z fasolki
137 kcal
Łączna waga porcji: 81g.

B: 6.61 g T: 3.48 g W: 20.97 g (BŁ: 2.11 g)

Bez laktozy   Wegetariańskie  

10   24

Składniki na liczbę porcji: 10

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Fasolkę konserwową odsączamy z zalewy. Kolejno wszystkie składniki oprócz migdałów miksujemy na gładką masę . Migdały drobno siekamy i wsypujemy do gotowej masy.Wylewamy do formy a ciasto wyłożonej papierem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez ok 25-30minut.
Uwaga! Liczba porcji powstałych z przepisu: 10. Pozostałe porcje możesz użyć w kolejnych dniach, dzięki czemu nie musisz gotować codziennie :).


Obiad


Makaron ryżowy z łososiem i szpinakiem
430 kcal
Łączna waga porcji: 230g.

B: 17.43 g T: 17.6 g W: 51.77 g (BŁ: 2.35 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

48   28

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Pokrojone w paski suszone pomidory i łososia smażymy na patelni na oleju razem ze szpinakiem. Obok przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Na talerzu wykładamy makaron, następnie łososia z warzywami. Całość posypujemy natką pietruszki.



Podwieczorek


Borówki amerykańskie z jogurtem (wersja lżejsza)
146 kcal
Łączna waga porcji: 250g.

B: 7.45 g T: 3 g W: 23.3 g (BŁ: 2 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

35   33

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.



Kolacja


Wafle ryżowe z miodem i jabłkiem
264 kcal
Łączna waga porcji: 199g.

B: 2.31 g T: 5.37 g W: 53.47 g (BŁ: 3.64 g)

Bezglutenowe   Wegetariańskie  

44   40

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

  1. Wafle ryżowe posmaruj masłem i miodem.
  2. Zjedz z jabłkiem.


Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1279 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Wartości odżywcze:


Białko: 37.09 g
Tłuszcz: 30.55 g
Węglowodany: 224.64 g (w tym błonnik: 19.98 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Borówka amerykańska 100g     2,80 zł (6,99 zł)
Fasola biała konserwowa 400g     3,99 zł (3,99 zł)
Grejpfrut 260g 0,00 zł (0,00 zł)
Imbir (proszek) 1g     0,13 zł (1,89 zł)
Jabłko 150g     0,65 zł (3,49 zł)
Jaja kurze całe 200g     1,40 zł (6,99 zł)
Jogurt naturalny 2% 150g     1,16 zł (1,39 zł)
Kakao w proszku 40g     1,86 zł (6,99 zł)
Krążki ryżowe 20g     0,49 zł (2,69 zł)
Makaron ryżowy 50g     1,95 zł (7,79 zł)
Mandarynki 260g     2,97 zł (7,99 zł)
Masło 5g     0,12 zł (4,99 zł)
Migdały 15g     1,27 zł (8,49 zł)
Miód pszczeli 199g     7,46 zł (14,99 zł)
Natka pietruszki 6g     0,53 zł (2,19 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Proszek do pieczenia 5g     0,13 zł (0,75 zł)
Suszone pomidory 14g     0,35 zł (6,99 zł)
Szpinak 100g     2,00 zł (3,99 zł)
Łosoś, świeży 50g     5,75 zł (22,99 zł)



×