Darmowa dieta 1400 kcal nr 11239



Śniadanie


Koktajl jabłko, pomarańcza, marchew
291 kcal
Łączna waga porcji: 615g.

B: 3.75 g T: 1.95 g W: 71.99 g (BŁ: 12.3 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

83   23

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Zmiksuj wszystkie składniki (lub wrzuć do wyciskarki).

Przepis przesłany przez użytkownika



Drugie śniadanie


Mus z jabłek z cynamonem
222 kcal
Łączna waga porcji: 232g.

B: 3.43 g T: 9.75 g W: 33.15 g (BŁ: 6.02 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

52   26

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Jabłko kroimy, dolewamy odrobinę wody i dusimy pod przykryciem aż jabłka zmiękną. Pod koniec dodajemy cynamon, orzechy i rodzynki.


Obiad


Sałatka ziemniaczana ze śledziami
407 kcal
Łączna waga porcji: 425g.

B: 21.93 g T: 18.13 g W: 41.3 g (BŁ: 4.59 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

20   39

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Ziemniaki gotujemy i kroimy w kostkę. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Płaty śledziowe i ogórki kiszone również kroimy w kostkę, natkę pietruszki siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy solę i pieprzem.


Podwieczorek


Warzywa z humusem z suszonymi pomidorami
221 kcal
Łączna waga porcji: 430g.

B: 7.94 g T: 8.38 g W: 34.69 g (BŁ: 12.6 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

23   51

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

Warzywa kroimy w paski i jemy z humusem (jako dip).


Kolacja


Ryż z pieczarkami i koperkiem (wersja lżejsza)
297 kcal
Łączna waga porcji: 415g.

B: 7.78 g T: 13.51 g W: 39.71 g (BŁ: 6.98 g)

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe   Wegetariańskie   Wegańskie  

40   19

Składniki na liczbę porcji: 1

Liczba porcji do zjedzenia tego dnia: 1

Przepis:

1) Ugotuj ryż w 1 szklance lekko posolonej wody. Czas gotowania około 40 minut - aż do miękkości oraz wchłonięcia wody.

2) Na suchej patelni upraż pestki słonecznika na złocisty kolor.

3) Posiekaj koperek.

4) Na patelni pod przykryciem uduś w oleju rzepakowym cienkie plasterki obranych pieczarek wraz z solą i pieprzem.

5) Pod koniec duszenia dodaj do pieczarek dodaj ryż i wymieszaj.

6) Uduszony ryż z pieczarkami polej olejem słonecznikowym oraz posyp nasionami słonecznika i koperkiem.



Podsumowanie


Łącznie kalorii: 1438 kcal

Skąd się biorą te kalorie?

Bez laktozy   Bez nabiału   Bezglutenowe  

Wartości odżywcze:


Białko: 44.83 g
Tłuszcz: 51.72 g
Węglowodany: 220.84 g (w tym błonnik: 42.49 g)

Lista zakupów


Produkt Ilość Przybliżona cena składnika potrawy
(Przybliżona cena paczki składnika do kupienia)
Mam już ten produkt
Cebula 50g     0,12 zł (1,89 zł)
Cynamon 2g     0,25 zł (2,29 zł)
Hummus z suszonymi pomidorami 40g     1,50 zł (2,99 zł)
Jabłko 510g     2,22 zł (3,49 zł)
Koper ogrodowy 35g     4,19 zł (5,98 zł)
Marchew 165g     0,50 zł (2,29 zł)
Nasiona słonecznika (łuskane) 5g     0,12 zł (2,49 zł)
Natka pietruszki 20g     1,75 zł (2,19 zł)
Ogórek kwaszony (kiszony) 100g     1,25 zł (4,99 zł)
Olej rzepakowy 10g     0,07 zł (6,99 zł)
Olej słonecznikowy 5g     0,04 zł (8,99 zł)
Orzechy włoskie 15g     1,72 zł (11,49 zł)
Papryka czerwona 240g     4,40 zł (10,99 zł)
Pieczarka świeża 80g     0,80 zł (4,99 zł)
Pomarańcze 240g     1,50 zł (7,49 zł)
Rodzynki 15g     0,34 zł (4,49 zł)
Ryż brązowy 45g     0,34 zł (2,99 zł)
Woda 290ml 0,00 zł (0,00 zł)
Ziemniaki 150g     0,28 zł (3,69 zł)
Śledź marynowany 100g     2,43 zł (8,49 zł)



×