Śliwki płuczemy na sitku zimną wodą, następnie przelewamy wrzątkiem. Płatki zalewamy ok. 0,5 l wrzącej wody i odstawiamy pod przykryciem na kilka godzin. Następnie odlewamy z nich wodę. Mleko gotujemy i zalewamy nim płatki, pestki dyni i suszone śliwki. Całość mieszamy i zostawiamy pod przykryciem na kilka minut. Podajemy posypane cynamonem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Chleb żytni | 70g |
![]() |
|
Dorsz, świeży, filety bez skóry | 330g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 170g |
![]() |
|
Jogurt naturalny 2% | 80g |
![]() |
|
Kasza jaglana | 140g |
![]() |
|
Kiełki brokuła | 16g |
![]() |
|
Koncentrat pomidorowy 30% | 37g |
![]() |
|
Masło | 10g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 250ml |
![]() |
|
Natka pietruszki | 12g |
![]() |
|
Ogórek gruntowy | 20g |
![]() |
|
Ogórek kwaszony (kiszony) | 60g |
![]() |
|
Pestki dyni | 5g |
![]() |
|
Por | 280g |
![]() |
|
Płatki owsiane | 40g |
![]() |
|
Rzodkiewka | 45g |
![]() |
|
Sok z buraków | 50g |
![]() |
|
Szynka z indyka | 40g |
![]() |
|
Sól biała | 2g |
![]() |
|
Tuńczyk w wodzie | 30g |
![]() |
|
Śliwki suszone | 30g |
![]() |