Wszystkie składniki miksujemy w blenderze.
Kukurydzę (odcedzoną), jajko i mleko doprawiamy ulubionymi przyprawami (np. sól, pieprz, bazylia) i miksujemy. Formujemy placki i smażymy na rozgrzanym oleju.
1) Usuń szypułki z owoców. 2) Umyj dokładnie owoce zimną wodą. 3) Owoce umieść w salaterce i polej je jogurtem naturalnym.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Amarantus ekspandowany | 6g |
0,42 zł
(6,99 zł) |
|
Borówka amerykańska | 200g |
5,59 zł
(6,99 zł) |
|
Imbir | 2g |
0,06 zł
(5,69 zł) |
|
Jaja kurze całe | 130g |
0,91 zł
(6,99 zł) |
|
Jogurt naturalny 2% | 280g |
2,16 zł
(2,78 zł) |
|
Kiełki brokuła | 16g |
1,60 zł
(4,99 zł) |
|
Kukurydza konserwowa | 200g |
1,64 zł
(2,79 zł) |
|
Makaron kukurydziany | 70g |
0,64 zł
(4,59 zł) |
|
Melon | 100g |
1,00 zł
(11,99 zł) |
|
Mleko ryżowe | 280ml |
2,66 zł
(9,49 zł) |
|
Mąka kukurydziana | 30g |
0,11 zł
(3,59 zł) |
|
Ogórek gruntowy | 20g |
0,37 zł
(10,99 zł) |
|
Pesto z bazylią | 30g |
3,33 zł
(9,99 zł) |
|
Pomidory koktajlowe | 100g |
1,40 zł
(3,49 zł) |
|
Rzodkiewka | 45g |
0,93 zł
(2,49 zł) |
|
Sok z buraków | 50g |
0,47 zł
(6,99 zł) |