Składniki miksujemy z dodatkiem odrobiny wody (do uzyskania odpowiedniej konsystencji, pozwalającej na wylanie zawartości na patelnię) i smażymy całość na średnim ogniu na oleju. W efekcie otrzymujemy jeden gruby naleśnik. Po przełoż eniu na talerz smarujemy dżemem niskosłodzonym - proponujemy morelowy, ale świetnie sprawdzi się każdy niskosłodzony dżem.
Produkt | Ilość | Przybliżona cena składnika potrawy (Przybliżona cena paczki składnika do kupienia) |
Mam już ten produkt |
---|---|---|---|
Banan | 120g |
![]() |
|
Cebula | 100g |
![]() |
|
Chleb żytni | 140g |
![]() |
|
Cukier | 5g |
![]() |
|
Dżem morelowy niskosłodzony | 50g |
![]() |
|
Jaja kurze całe | 152g |
![]() |
|
Ksylitol | 7g |
![]() |
|
Masło | 5g |
![]() |
|
Mleko krowie 1,5% | 100ml |
![]() |
|
Mąka pszenna typ 500 | 48g |
![]() |
|
Olej rzepakowy | 15g |
![]() |
|
Papryka czerwona | 70g |
![]() |
|
Pesto z bazylią | 15g |
![]() |
|
Pieprz czarny | 1g |
![]() |
|
Płatki ryżowe | 50g |
![]() |
|
Sałata masłowa | 20g |
![]() |
|
Sól biała | 1g |
![]() |